maanantai 23. toukokuuta 2016

Haikara matkalla Porvooseen!

Iloisia uutisia Porvoosta; meidän lihakaniemoille on todennäköisesti syntymässä poikasia ihan hetkenä minä hyvänsä! :) Eiliset pelletit olivat jääneet osittain syömättä ja mikäli kanit tulivat tiineeksi jo 1. astutuskerrasta, on nyt 30. vrk tiineyttä menossa. En ole itse paikalla vahtimassa, mutta neuvoin antamaan kaneille kupin täyteen vettä ja ison kasan tuoretta ruohoa siltä varalta, että vedelle käy jotain.

Reilu viikko sitten tuolla kyläillessäni oli kaneilla jo isot mahat. Lihakanit ovat kuitenkin ruumiinrakenteiltaan sen verran erilaisia mihin olen tottunut, että en oikein saanut tunnusteltua kunnolla poikasia mahasta. Pesiä oli jo tällöin harjoiteltu hienosti; toiselle puolelle oli vaan viety heinät ja toiselle puolelle nypitty karvat. :D Harjoitus tekee mestarin ja tänään sainkin jo kuvat esimerkillisesti rakennetuista pesistä! Näyttäisi vieläpä karvojen värin perusteella, että nyt on kanit valinneet omat puolensa; ei ole siis enää suurta pelkoa siitä että synnyttäisivät samaan pesään. Peukut pystyyn, että saadaan monta hyvinvoivaa poikasta. :)

Hedwigin pesä

Hilman pesä

"Tööt!"
"Mammailu on rankkaa."
Välillä pitää tankata

Toivottavasti samalla reissulla olisi myös suotuisat säät; pääsisimme taas ulkoilemaan Peten ja Lunan kanssa. On todella kivaa päästää kanit vapaaksi juoksemaan isommalle alueelle. Vaikka meillä on kotona sisälläkin paljon tilaa, niin on se ulkona juokseminen silti ihan eri asia. Kaikki tuoksut, äänet, raikas ilma ja maa herkkuja pullollaan. Pienet pupujussit tulevat siitä aina niin iloiseksi, että omistajakaan ei malta odottaa turvallisia ulkoiluhetkiä pois viruksen ulottuvilta. Tässä kuvia Peten ensimmäisten vapaanaolokertojen rallituksista:Näihin kuviin ja tunnelmiin! Ehkäpä ensi kerralla voin jo antaa iloisia uutisia pikkupupuista. Toivottavasti kaikki sujuisi hyvin. :)

2 kommenttia:

  1. Ooii :) siinä on taas ihastelemista ;) mitä veeralle ja vimpulalle kuuluu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Veera asui Vimpulan kanssa äitini luona ja kuoli valitettavasti tapaturmaisesti. Vimpula asuu edelleen äitini luona ja hänelle yritetään antaa vähän enemmän huomiota nyt, kun kanikaveria ei ole. Ajattelin kirjoitella tästä erikseen vielä bloginkin puolelle.

      Poista