tiistai 17. toukokuuta 2016

Sijaistekemistä ulkoilulle - tiipii kanille

Kaikki ovat varmaankin tietoisia RHD-epidemiasta, jonka takia pk-seudulla ei kaneja voi viedä ulos eikä niille voi kerätä tuoreruokaa ulkoota. Itse ainakin olin todella pettynyt, olisi ollut ihanaa viettää kesä niin, että kanitkin voivat nauttia siitä. Halusin hyvittää tämän kaneille jotenkin, ja antaa niille jotakin muuta tekemistä ulkoilun sijaan.

Onneksi poikaystäväni perhe asuu Porvoossa, siellä uskalsin laskea vielä kanit juoksemaan vapaana isolle, aidatulle takapihalle. Iloloikka lensi ja kun kaikki energia oli kulutettu, alkoi parhaiden tuoreiden etsintä koko pihan herkkukattauksen joukosta. Oli ihanaa nähdä kanit tyytyväisinä ja tutkimassa kaikkea uutta sekä jännittävää.

Halusin tuoda osan tästä ilosta meille kotiin ja teinkin niin; Porvoossa oli meille iso hakkuualue siivottavana ja napsin sieltä mukaan kaneille vähän tuliaisia. Pihalta tarttui mukaan myös isot kasat voikukkaa ja ruohoa.

"Tylsää!"
"Keksisitkö meille jotain tekemistä?"


Tiipii kanille - rakennusohje:

Tarvitset:

- 3-5 paksua keppiä (pituus vajaa 1m)
- rautalankaa tai muuta vahvaa narua
- kangasta

Asettele kepit lomittain nojaamaan toisiinsa, ja pujottele rautalankaa niiden yläosasta reilusti ees-taas. Narua kannattaa pyöritellä monesta eri kohdasta ja eri suunnista, jotta rungosta tulee tukeva. Kiristä narua pujotellessasi kunnolla, tässä voi olla myös toinen käsipari apuna hyödyksi.

Kun olet saanut rungon tukevaksi, asettele kangas tiipiin päälle. Jätä pieni rako yhteen väliin oviaukoksi. Jätä myös alareunasta ylimääräistä kangasta, jonka voit pujottaa tiipiin jalkojen alitse sisäpuolelle. Kääri ylimääräistä kangasta alareunassa jokaisen jalan ympärille ja pyörittele sitten vielä jalan kankaan ympärille rautalankaa. Rautalanka pitää kankaan jalkojen ympärillä paikallaan ja tukee lopulta koko telttaa. Yläreunaan jää kankaasta "häntä" jonka voit pujotella vielä oksien väliin ja vahvistaa langalla.

Valmista tuli! Nyt vain testaamaan:

"Salainen sisäänkäynti!"
"Minulleko?"
"Mitäs täältä löytyy"

Kaikesta tästä tutkimisesta ja jännityksestä tulee tietenkin nälkä. Eiväthän puoliksi kuivaneet, nahistuneet tuoreet ole sama asia kuin suoraan pihalta poimitut, mutta onpahan edes jotakin... Kanien henki menee kuitenkin etusijalle, en ikinä ottaisi sitä riskiä että omat rakkaani sairastuisivat. Hyvin näytti onneksi nämäkin maistuvan. :)

"Olisko herkkuja?"
"Nomnomnom"

1 kommentti:

  1. 1xbet korean - Sports betting at 1xbet
    1xbet korean. Asian Handicap For football, European and Spanish leagues, we offer 1xbet india Asian Handicap betting. 1xbet bet on football, soccer and basketball.

    VastaaPoista