perjantai 17. tammikuuta 2014

Herkut makuraadissa

Eilen tuli valiteltua tylsyyttä melko pitkään ja päädyinkin sitten, mitäs muutakaan, kuin kuvaamaan pupuja! 470 kuvaa tuli otettua, ja hyväksyin blogimateriaaliksi huimat 27 kuvaa. :D Testailin samalla joululahjaksi saamaani kaukolaukaisinta, joten tämän ansiosta jopa meikäläinen esiintyy osassa kuvista. Näissä ei kaikissa ole tarkennus aivan kohdillaan, osittain sen takia että en vaan osaa, osittain siksi no, kun en vaan osaa. Kääntyvä näyttö olisi todella hyvä ominaisuus pupuja kuvatessa.

Testattavien herkkujen joukossa oli mm. kuivattua porkkanaa, jogurttinappeja, leivänkannikoita, jotain porkkana"raksuja", pupujen nallekarkkeja ja siementanko.

Voittajaksi selviytyi ehdottomasti kuivattu porkkana. Eikä mikä tahansa kuivattu porkkana, näitä oli nimittäin kahta laatua! Oli pitkään herkkupurkin pohjalla lojunutta, mukavan kuivaa ja rapsakkaa lastua, sekä kanilaan unohtunut porkkanalastupussi. Tässä jälkimmäisessä olivat lastut pidempää mallia ja ihanasti pehminneet kosteassa ulkoilmassa, nämä maistuivat nirsoimmillekin pupuille, kuten Bapsulle ja Keijolle. En kylläkään suosittele väljähdyttämään porkkanalastuja kosteassa ilmassa, ne saattavat homehtua helposti.

Parhaaksi ja hyvätapaisimmaksi kulinaristiksi selvisi Puolukka, hänellä on ilmiselvästi ollut hyvä kasvatus, kun oli niin itsestään selvää että kaikkea pitää maistaa!

KaneliBapsu

PuolukkaMiina


Veera

Pöpö
Vimpula
Keijo


Kuvauskalusto


Canon eos 550d, Sigma 30mm 1.4, Nissin Di622 Mark II sekä Hähnel Combi TF-kaukolaukaisin

8 kommenttia:

 1. Ihana tuo Vimpulan kuva jossa se katsoo kameraan päin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vimpula on poseeraamisessa luonnonlahjakkuus. :)

   Poista
 2. Oi näistähän tuli tosi ihania!! Meilläkin kuivattu porkkana se suursuosikki kaikista miljoonista hienoherkuista huolimatta. Yksinkertaisuus parasta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuulla, ettei mun puput ole ainoita :D Tällä hetkellä haaveilen kuivurista, jolla sais tehtyä kaneille kaikenlaisia herkkuja...

   Poista
 3. Oi vitsi pitäis kyllä itsekin panostaa lisäsalamaan ja kaukolaukaisimeen! nyt talvisin ei pahemmin kuvailla mitään, kun kelit on niin ikäviä, joko sataa tai on liian kylmä :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisäsalama on kyllä tosi kätevä kapistus sisällä kuvatessa, tulee nättiä jälkeä. :) Tuo mun oma oli muistaakseni n. 120e uutena, eli ei älyttömän kallis hyötyynsä verrattuna.

   Poista