Minä odotan nyt innolla että saisin kamerani postissa, tilasin siis cyberphotosta canon eos 550d:n. Aluksi harkitsin 1100d:tä, mutta päädyin kuitenkin tuohon kalliimpaan versioon, moni sanoi että on parempi vaihtoehto kuin markkinoiden kuulemma halvin ja surkein eos:lainen joten ei siinä kauaa pitänyt miettiä :)
Ai niin ja päivitän tämän blogin nimen nyt vähän ajankohtaisemmaksi, eli nimen perään tulee myös kokki, eli minä. Olen miettinyt jo pitkään että olisi ehkä kiva kirjoitella mun omaakin elämääni tänne blogiin, eikä tarvitsisi kuitenkaan tehdä omaa blogia erikseen mun jutuille. Kokki tulee siis siitä, että opiskelen nyt viimeistä vuotta ravintolakokiksi :)
Eilen olinkin koko päivän siskoni luona (asuu samassa kerrostalossa, kerrosta ylempänä), ja käytiin yhdessä kaupassa, katsottiin telkkaria, tehtiin ruokaa ja leivottiin. Söin Varmasti parasta ruokaa pitkään aikaan. Ihan simppeliä perunaviipalevuokaa, jossa oli seassa tomaatti-jauhelihaseosta (oli ruskistettu pannulla aiemmin), ja pekonisiivuja. Sisko vain latoi kaikkea siististi vuoan pohjalle, päälle vähän vielä perunaviipaleita ja vielä yksi purkki valion kolmen juuston ruokakermaa (tuotesijoittelua!!!). Uunissa 180 astetta ja 40 minuuttia, ja oli niin mahtavan makuista... Niin ja tietenkin päälle myös vähän suolaa ja pippuria. Tuohon meni 10 perunaa, 1 paketti pekonia ja olikohan 400g jauhelihaa, ja pari tomaattia. Nam.
Jälkkäriksi mä väsäsin brownie-juustokakkua, joka on mun uusi suosikki. Sain Maku-lehden tilauksesta kylkiäisiksi sellaisen leivontakirjan, jossa on jonkun brittiläisen hummingbird bakeryn erilaisia ohjeita, sieltä bongasin tuon ohjeen. Kaikki ovat kehuneet sitä todella hyväksi, ja sitä se on munkin mielestä. Siihen tulee siis browniepohja, vaniljajuustokakkua päälle ja vielä vadelmakermaa. http://www.goodtoknow.co.uk/recipes/433316/Hummingbird-Bakery-raspberry-cheesecake-brownie Tuossa vielä linkki siihen ohjeeseen, mikäli jotain kiinnostaa. Itse käytin tomusokerin sijasta ihan tavallista sokeria kylläkin, aiemmin tein sen vahingossa, ja toisella kerralla, eli eilen, ihan tarkoituksella kun en halunnut kakusta tulevan yhtään makeampaa mitä oli jo viimeksi.
Mokasin myös siinä, että kun sulatin vadelmat siihen kermavaahtoon joka tulee päälle, niin en tajunnut siivilöidä niitä, ja heitin suoraan kerman joukkoon, ja sähkövatkaimella sekaisin. Kermahan alkoi juoksettumaan, mutta minä fiksuna heitin sen pakkaseen ettei juoksetu enempää ja syötiin sitten browniejuustokakkua ja vadelmajäädykettä, oli se hyvää noinkin :D Ei se vaan koulussa tehdessä juoksettunut, mutta ensi kerralla pitää pelata varman päälle ja siivilöidä vadelmat (siis että saa sen nesteen pois), sekä sekoittaa ne varovasti käsin joukkoon, ettei juoksetu.
Tässä vielä se lupaamani video kanien tuhoista.. :D (Älkää välittäkö mun äänestä :3)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti