maanantai 20. tammikuuta 2014

Häkkien esittelyt + Kaneli ulkoilemassa

Tänään tulikin ulkoiltua siitä huolimatta, että tein aamuvuoron töissä ja vielä autokoulu päälle. Kotiin tullessa laittelin juomapullot sulamaan ja siksi aikaa lähdin reippailemaan pupu kainalossa, kamera toisessa.

Kaneli yllätti viime ulkoilukerrastaan suuresti, koska ensimmäistä kertaa sitä vapaana pitäessäni herra paineli minne lystää eikä tullut pian takaisin. Toki minuakin jännitti ja siksi olin heti huolissaan, jos kani paineli yhtään kauemmas. Tänään kuitenkin Kaneli oli oikein kiltisti, uskalsin päästää sen jo pian vapaaksi. Meni enintään 6 metrin päähän minusta (jo tällöin jännitti, että jos se karkaakin) ja kirmasi sieltä jo iloloikkien kera takaisin luokseni :) Harmikseni en saanut yhtään liikekuvia, vaikka yritin. Voi kun tämän vapaanapidon saisi ikuistettua hyvin kuviinkin, jos olisi kunnollinen zoom-objektiivi. Nyt on vaan suttuista jälkeä tekevä Sigma 70-300mm..

Sisälle tullessa päätinkin samantien kuvata kanilan läpi kun oli vielä valoisaa, kerta häkkiesittelyä on pyydetty. Juuri eilen sain siivottua isoimman osan häkeistä (Keijon häkki siivotaan huomenna tai ylihuomenna), joten kanila oli esittelykelpoisessa kunnossakin kuvaamista varten. Pitemmittä puheitta, tässä kuvia:

Kanelin häkki


Oikealta vasemmalle lähdetään.. Tässä heinä/kakka/pissaosio

Loput häkistä, eli keskiosassa tunneli ja ruokakippo, vasemmalla juomapullot, vessaloota ja toinen mökki.

Bapsun häkki 


Bapsun häkki. Tässä oikeanpuoleinen heinä/pissakakka-osio ja tosi siisti seinä taustalla.

Loput häkistä. Keskiosassa topattu mökki sekä ruokakuppi, vasemmalla heinää, vettä, tunneli ja riippumatto.

Puolukan ja Miinan häkki

Oikealla taas heinä/pissakakka-osio

Keskellä tunneli ja kaksi ruokakuppia, vasemmalla vedet, heinää, vessaloota ja itsetehty pesämökki (Miinan lempipaikka)

Veeran, Pöpön ja Vimpulan häkkiAlakerta. Vasemmalla pesämökki, oikealla kaksi vessalootaa, ovessa heinät.

Yläkerta. Oikealla "lämmittelualue", rutirexillä ja heinällä varustettu. Vasemmalla tunneli ja keskellä ruokakuppi, ovessa vesipullot.

Keijon häkki

Yläkerta. Varustettu kahdella pesämökillä, heinäteline ei käytössä

Keskikerros. Heinäteline, juomapullo, vessaloota, ruokakuppi ja tunneli sijaitsee täällä.

Alakerta. Tänne koitan vielä keksiä jotain, toistaiseksi vain vessaloota.

Kanila sisältä katsottuna

Tässä näkyy kerroshäkki parvekkeen ovesta katsottuna. Ylimpänä Kaneli, keskellä Bapsu, alhaalla Puolukka ja Miina.

Keijon häkki, parvekkeen ikkunasta katsottuna (oven vasemmalla puolella), taustalla myös roskasäkit kanilan siivouksesta...

Veeran, Pöpön ja Vimpulan häkki, ovesta katsottuna vasemmalla. Tämän takaosaa vasten siis Keijon häkin sivu.
Tuossa oli siis esiteltynä pupulaa tällä hetkellä. Jotkut varmaan miettii miksi Veera, Pöpö ja Vimpula on noin pienessä häkissä. Puhtaasti siitä syystä, että Veera ei huonon näkönsä/sokeutensa takia sopeudu enää uuteen häkkiin, olen sitä kokeillut jo tuloksetta. Kolmikko viihtyy tässä häkissä hyvin ja ovat tottuneet siihen, joten Veerankin elämä on helpompaa. :)

Tässä vielä kuvia pikku Kaneli-Taneli palleroisesta. Kyllä tuon pupun seurasta vaan nauttii joka kerta niin paljon!
23 kommenttia:

 1. Voi Kaneli! Ehkä maailman sulosin herra<3 Tosi mielenkiintoinen postaus kaikin puolin! (:

  VastaaPoista
 2. Meidän kjänöllä taitaapi olla samanlaiset valjaat kuin Kanelilla ; ) kovin somat ovat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa, mä voitin noi Lemmikkimessuilla Leka:n petistä, ovat Hennan tekemät. :) Olin jo pitkään haaveillut ja luvannut Kanelille sinisiä valjaita, vihdoin saatiin ne :P Tarkoitus olisi vielä noihin liimailla sinisiä timantteja.

   Poista
 3. Eikä miten suloinen! Sulla on häkeissä ihanasti tekemistä otuksille. Itselläni on se kamala pupukuume, kun kolmesta kanista on enää jäljellä yksi, jolle niin kovasti kaipaisin kaveria. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siitä vaan pupua hommaamaan, eihän näitä ikinä voi olla liikaa ;) Ja joo tykkään pitää kaneilla virikkeitä, osa käyttää enemmän ja osa vähemmän. Puolukalla ja Miinalla on vähän tollasia tilaavieviä virikkeitä, kun veisi liikaa tilaa, kaks kania kuitenkin ja Puolukka on aika isokin. Niille olis tarkoitus askarrella pieniä leluja, joissa paljon tekemistä ja vie vähän tilaa :)

   Poista
 4. mites ne tarkenee yli -20'c pakkasella? kiinnostaa vain :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin tarkenevat. :) Keijo ja Bapsukin ovat tottuneet hyvin, värjöttelevät välillä vähän karvat pörröllä mutta ovat kyllä liikkuvaisia ja virkeitä, pesämökkiäkään ei olla pahemmin käytetty kuin pahimmilla pakkasilla joten kyllä ne pärjää. Mökeissä on myös rutirexiä lämmikkeenä. :) Kaneli on niin virkeä ja viriili, että liikkuu paljon ja ei tule kylmä, muilla onkin sitten kaverit lämmittämässä.

   Poista
 5. Onpas Kanelilla komeet valjaat ;) Ei mut kiva tietää et sopii hyvin päälle! Anonyymin kommenttiin viitaten oon tehnyt tosta samasta kankaasta yhdet valjaat kjänikselle, kenties sama jänö kyseessä :)

  Kuin korkeita noi kerrokset on tossa ikean hyllyköstä rakennetussa häkissä? Noi tuntuu olevan kauheen käteviä häkeiksi, pitäis varmaan itsekin käyttää ikean halvat hinnat hyväksi, jos vaan keksis minne ton häkin sit pistäis :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hmm olikohan ne nyt 60cm?:D En muista millään, mut kyllä mahtuu kaikki mun puput seisoo niissä hyvin takajaloillaan, paitsi hujoppi megapitkäselkäinen Puolukka, jolla korvat osuu kyllä reilusti kattoon. 200e maksoi tuo 3 hyllyn pituinen häkki ja kaikki materiaalit siihen nippusiteistä taikisluukkuihin, pohjalaatikoihin, verkkoihin ja lukkoihin. Ei ole vaikea kasata, säästää paljon tilaa ja yksi hylly kestää 50kg tavaraa, joten päällekin voi säilöä mm. purupaalit ja puupellettisäkit/ruokapellettiä.

   Poista
 6. Kuinka uskallat pitää pupuja vapaana ulkona?
  Kanelilla on tosi ihanan väriset valjaat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun olen varma että tunnen vapaana pidettävän kanin tarpeeksi hyvin, ja että osaan lukea sen eleitä oikein sekä toimia itse rauhallisesti yllättävissä tilanteissa, niin uskallan hyvin. Kanit, jotka säikkyvät helposti (Puolukka) pääsevät vähemmän vapaaksi kuin rauhalliset ja varmat kanit. Pahin mitä voi tapahtua on se, että kani lähteekin kauemmas, joudut kävelemään sen perässä ja odottamaan että pupu pysähtyy. Jos on kiire jonnekin niin ehdottomasti ei vapaana ulkoilua, siinä ei saa stressata ja panikoida. Tarttuu pupuun -> pupu hämmentyy ja ei anna kiinni.

   Poista
 7. Todella kiva postaus!
  Tykkään aina niin kovasti katsella muiden kanien asumuksia ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ja kiitos bannerikehustakin:D Mulla samaa vikaa, on kiva kattella muitten asumuksia.

   Poista
 8. Niin ja banneri on muuten upea!

  VastaaPoista
 9. Tosi kiva postaus! :):) Ja hyviä kuvia! Tuosta Keijon häkistä kysyisin että miten oot tommosen väsäilly (siis kerroshäkin tehdashäkeistä)? Vaikuttaa tosi kivalta ja simppeliltä ja voisi meidänkin neiteille kokeilla, mutta siis miten saat nuo pysymään toisissaan kiinni ja miten oot tehny pohjaan reiän? :) Kiitti jos vastailet! =)

  http://noorajapuput.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tehdashäkkiä en ole kasannut itse, vaan se on ostettu zooplussalta valmiina. Tai edellinen omistaja osti, minä ostin häkin käytettynä 100 eurolla. Normaaleistakin häkeistä voi tällaisen toki kasata käyttämällä vähän mielikuvitusta, mutta ei ole varmastikaan yhtä tukeva rakennelma.

   Poista
 10. Mistä olet saanut tota kanin muovi mökissä olevaa puru/tuohta tai sellasta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastaan aika myöhässä, mutta: se on nimeltään Rutirex ja sitä saa ainakin Agrimarketista. :)

   Poista