sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Katsaus vuoteen 2013 ja tavoitteet vuodelle 2014

Vuonna 2013 on sattunut paljon kaikenlaista, niin hyvää kuin huonoakin. Onneksi suurin osa näistä asioista on iloisia ja hyviä asioita, toivotaan että ensi vuonna mennään samalla linjalla. :)  Eniten mieleeni tästä vuodesta jäi:

Muutto uuteen kotiin

Onnekseni kanit sopeutuivat uuteen kotiin hienosti ja sain kanilan kätevästi sijoitettua parvekkeelle. Tämänhetkinen kotimme on kyllä pieni, mutta sitäkin mukavampi ja kotoisampi. :)
Puolukan poikaset

Tämä on tärkeä muisto ja opettavainen kokemus minulle. Poikaset kasvoivat hyvin ja Puolukka hoiti ne mallikkaasti. Ikävä kyllä poikueeseen mahtui ikäviäkin asioita kuten Maxine Mansikan hammasvika, jonka takia haaveeni kyseisen linjan jatkamisesta sai hylätä.

Ensimmäiset SM-kisat

Näitä kisoja olin mukana suunnittelemassa ja toteutus oli hyvin onnistunut! Koulussa yöpyminen ei ehkä ollut järin miellyttävä kokemus ja aamulla paikkoja kolotti, mutta kisoista nautin täysin rinnoin ja niin taisivat nauttia kaikki muutkin. Ensi vuonna uudestaan :)Escon lopetus

Tämä muisto ei ole niin hyvä, vaikka tästäkin opinkin hyvin paljon. Esco oli aina ollut ihmeellisen kiukkuinen ja sen käytöksen yltyessä todella pahaksi, tulin siihen tulokseen ettei tämä kani nauti olostaan ja se on parempi päästää pois. Kanin avaaminen opetti minulle paljon ja teimmekin löydöksen joka oli tod. näk. ainakin osasyy kanin kummalliseen käytökseen. Esco on nyt paremmilla porkkanamailla, meitä muita odottamassa. <3© Miia Kröger
Reissu Ruotsiin kaneja hakemaan

Tämä oli myös iso ja merkityksekäs asia kasvatukseni kannalta. Jouduin pitkään etsimään kasvattajaa, joka ylipäätään suostuisi myymään kasvattejaan Suomeen saatika useampaa kania. Viimein minua kuitenkin onnisti ja haimme syksyllä Miian kanssa Suomeen kolme upeaa kania. :)Tavoitteet vuodelle 2014:


alkup. kuva © Miia Kröger
Tavoitteena olisi jälleen kerran ravata läpi kaikki mahdolliset estekisat. Kanelille toivon klassauksia keskivaikeasta, Bapsulle, Keijolle sekä Riolle toivon myös tietenkin kisamenestystä. Puolukan, Vimpulan ja Miinan kanssa kisaamme sen mukaan miten itse mielivät, voi olla etten heitä ota joka kisaan mukaan.


Meille pitäisi kotiutua ensi vuonna pari uutta kania, mikäli kaikki sujuu niin kuin pitäisi. Toinen näistä tulee meille ihan puhtaasta rakkaudestani kääpiöjäniksiin, mikäli tuo naaras nyt vain tiinehtyisi. Toinen olisi tarkoitus olla ihan esteristeytys, jossa olisi sekä ulkomaista että suomalaista sukua. Esteristeytyksestä toivoisin kasvatuskäyttöön naarasta, kääpiöjänis tulisi myös esteille ja muuten ihan lemmikiksi sekä mahd. näyttelyihin. En halua kirota mitään joten kerron tarkemmin vasta sitten, kun asiat ovat varmoja :)Vuonna 2014 aion kuvata kanejani ahkerasti, kuten tänäkin vuonna olen tehnyt. Valokuvauksen saralla toivoisin saavani hankittua kunnollisen zoom-putken sekä uuden rungon. Kaikesta saa haaveilla, luulen että nämä jäävät kuitenkin toteutumatta sillä meillä on paljon tärkeämpiäkin säästökohteita ensi vuoden aikana. Joka tapauksessa kuvia tulee varmasti otettua paljon.


Mikäli kaikki sujuu niin kuin olen suunnitellut, syntyisi meidän kanilaan ensi vuonna kaksi poikuetta. Toinen Bapsulle ja toinen mahd. uudelle esteristeytykselleni. Poikueiden ajankohta sijoittuu loppukesään/alkutalveen. Poikasissa en tavoittele mitään erikoisia värejä vaan  terveitä, tasaisen varmoja, potentiaalisia estekaneja hyvillä emo-ominaisuuksilla sekä tietenkin lemmikkikelpoisella luonteella. Jompaankumpaan poikueeseen tahtoisin käyttää isänä Kanelia, mutta sen näkee tarkemmin sitten kun kanit kasvavat koska uros valitaan sen mukaan, mikä yhdistelmään sopii parhaiten.

Autokoulu olisi tarkoitus aloittaa ihan näillä näppäimillä, toivotaan että autoilu ei osoittaudu liian rakettitieteeksi minulle ja että en tapata itseäni liikenteessä.. :D Kyllä jännittää kovasti, varmasti jännittää vielä enemmän sitten kun pääsee ekaa kertaa autoa ajamaan. Tarkoitus olisi myös hommata ihan oma auto, mihinkäs muuhun tarkoitukseen kuin pupujen kuskaamiseen.. Pidetään peukut pystyssä!


Tämä on yksi asia jota odotan kaikkein eniten, mutta joka on hyvin epävarmaa että ehditäänkö toteuttamaan vielä 2014-vuoden puolella. Joka tapauksessa siihen 14-15 vuodenvaihteen tuntumille olisi tarkoitus ajoittaa muutto, suunnitelmissa pieni omakotitalo tai paritalon pätkä pienellä pihalla. Ulkorakennus tulee tietenkin löytyä, sitten pääsenkin aloittamaan ison kanilanrakennusprojektin.

Vihreästä apila-teemasta varmaan huomaattekin, että odotan innolla myös mitäs muutakaan kuin kesää. Hyvä se on odotella kesää jo nyt, kun luntakaan ei ole vielä edes maassa. Kaikki aikanaan ja kyllä aika onneksi kuluu nopeasti, kesä tulee jo ennen kuin ehtii huomatakaan. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti