torstai 20. kesäkuuta 2013

Arkisia kuvia + vauva,- ja kisakuulumiset

Viime postauksessa unohdinkin esitellä Puolukan sulhon tarkemmin. Uroksen nimi on Lavella's Barrique. Hän kisaa tällä hetkellä kv:ssa ja varmaankin pian myös vaikeassa. Urpå on sopivan pienikokoinen uros Puolukalle ja uskoisin että tästä yhdistelmästä tulisi ulos tosi nättiä jäniskroppaa, mahdollisesti hyppiviäkin otuksia. :) Luonteidensa puolesta uskon myös näiden kahden sopivan hienosti yhteen.


 Puolukan massuli kasvaa hyvää vauhtia ja keskiviikkona aikaisintaan pitäisi tapahtua. Peukut pystyyn! Sen luonne ei ole muuttunut paljoa siitä mitä se on aina ollut. Edelleen pussailee minua paljon ja kerjää huomiota. Ruokakuppiakaan ei puolusteta, mitä nyt vähän urputetaan jos kesken syömisen menen koskemaan kuppiin. Puolukka on kyllä niin upea kani, ja mulle se kaikista rakkain. Oon niin iloinen että se on viimeinkin tiine :)Oltiin kisaamassa Puotinharjussa 15.6. Kisat meni mainiosti, Kaneli sai ekan klassauspisteensä. :) Vimpulakin meni tosi hienosti mutta minun mokailun takia molemmat kierrokset kahdella virheellä. Escon virhemäärää en muista mutta ei sekään huonosti mennyt. Muutenkin oli kaikin puolin mukava kisapäivä, kyllä toi harrastus vaan on niin mukava kun näkee ystäviäkin samalla! Kuvia kisapäivästä:

http://siirilydia.kuvat.fi/kuvat/Puotinharju+15.6.2013/

Veera, Pöpö ja Vimpula ovat olleet työn touhussa, kaivellessaan mahtavaa tunnelistoa heinäpaalin sisälle. Eilen näin taas Veeran rakentamassa pesää noiden kopissa, ja alan jo pikkuhiljaa kyllästymään koko pesänrakennustouhuun.. On käynyt mielessä, että jos se vielä pitkään rakentelee (=stressaa myös) niin koitan steriloida sen ja se sitten joko selviää tai ei selviä. Tosi kurjaa katsoa kun kani vaan valeraskailee jatkuvasti, ei se sillekään ole yhtään kivaa. Eikä varsinkaan Pöpölle ja Vimpulalle.

Veera esittelee ylpeänä tunnelia
Kopin toisella puolella oli tällainen näky
Ja herra ei tykännyt kun menin häiritsemään hänen nokosia :D
Kiukku-ilme
Tuunasin myös Puolukan häkkiä poikasille soveltuvaksi. Kulkuaukon reunalle laitoin tällaiset matalat korokkeet, jos poikanen sattuisi eksymään pesästä ulos niin ei ainakaan kieri alas. Laitoin molempiin kerroksiin purut ja tämä pitää myös purut hyvin yläkerrassa.


Samalla virittelin pesään tuollaisen pahvireunuksen, jotta poikaset pyyhkiytyisi siihen reunaan eikä tulisi nisissä roikkuen ulos pesästä. Puolukka valeraskaillessaan jo rakensi tuonne pesää joten uskon sen synnyttävän tuonne. Silta on helppo nostaa ylös ja tarkistaa poikaset. Muita kuvia kanilan arjesta, Kaneli työn touhussa kun pitää kasvavana junnuna syödä ja juoda paljon:Esco unosilla ja ulkoilemassa:

Tein myös pienen videopätkän kun seurasin Escon päikkäreitä. Se ehti säikäyttää minut toden teolla, kun yhtäkkiä kellahti kyljelleen, jalat nykäisi kerran ja silmät osoitti ylös. Meinasin jo alkaa vollottamaan kunnes se havahtui.. Kellahtamista en saanut videolle mutta loppuhuipennuksena on tuossa mahtava haukotus :D

7 kommenttia:

 1. Tosi kivoja kuvia! Toivottavasti kaikki sujuu poikasten tulon kanssa hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mua jännittää aika paljon mutta koitan pysyä rauhallisena ettei jännitys tartu Puolukkaan. Varmasti h-hetken lähestyessä alkaa jännittää vaan enemmän..

   Poista
 2. Millasia esteitä sulla on jos on? Millasia kannattaa rakentaa aluksi? Mutta joo, ihana toi video ;D Näin ekaa kertaa kun Väiski haukotteli ja vielä mun massun päällä:3

  VastaaPoista
 3. https://www.youtube.com/watch?v=nJV6HbQW3o0 tuossa näet mun yleisimmin käyttämäni esteet. :) Kannattaa rakentaa tuollainen neloiseste, ja siitä voi tehdä pidemmänkin. Sitä saa tosi helposti muunneltua erilaiseksi! https://www.youtube.com/watch?v=lWFJWAlwrxc&feature=c4-overview&list=UUBsLBVQ5hNNxMveFk1GsD9A tästä näet miten itse oon sitä neloisestettä laitellut.

  Noiden lisäksi mulla on pitkä (oliskohan reilu metri) este joka on myös ehkä 30cm korkea, nousee silleen loivasti ylöspäin. Ja sitten myös pituushyppyeste mutta se on vähän hassusti valmistettu joten sitä pitää vielä tuunata. Se on siis ihan matala.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin ja onhan mulla myös ihan tavallinen pystyeste, ja sitten vielä sellanen neliskanttinen, pieni ja matala.

   Poista
 4. Voi että miten voi olla niin ilonen fiilis Puolukan tiineyden johdosta, heti kun kuulin että nyt on napannut niin ei voinut olla kuin hymyilemättä tosi leveästi, varsinkin kun tietää että tätä on odotettu! :) Onnea vielä niin synnytyksen ootteluun kuin itse synnytykseenkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Tosi kiva kuulla että muutkin myötäelää tässä :D Massuli on jo iiiiiso, joten uskoisin että ens viikon aikana tapahtuu. Keskiviikkona aikaisintaan :)

   Poista