keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Kevään riemua ja poikasia tiedossa!

Kevät tekee tuloaan ja tämän pupulauman omistaja imee siitä itseensä uskomattomat määrät energiaa! Eilen kävin ulkoilemassa pikkupotilas Bapsun kanssa. Bapsu tutki paikkoja pikkuhiljaa, muutamat riemuloikatkin nähtiin kirmatessa jo tutkittua aluetta ees-taas. :)

Bapsu kävi tosiaan myös eläinlääkärillä maanantaina. Ihana Julia tarjoutui pupun siellä käyttämään, kun oma aikatauluni ei mitenkään päin meinannut riittää tuohon reissuun. Tutkittiin vaikka ja mitä. Papanoista ei ilmennyt mitään eikä virtsanäytteestä, ei sen liiemmin hampaistakaan. Sen sijaan vatsaa tunnusteltaessa tehtiin mielenkiintoinen löydös: koko vatsalaukku on pullollaan jonkinlaista taikinamaista massaa, todennäköisesti koostuu liki mistä tahansa, karvasta pellettimössöön. Tämä onkin estänyt ravintoaineiden imeytymisen kunnolla, enkä lainkaan sitä ihmettele! Tämän aiheuttaja puolestaan on hiukan pimennossa; todennäköisesti stressi nuorena luovutuksesta, pitkästä matkasta jne. ja siitä lähtenyt liikkeelle lumipalloefekti.

Nyt siispä reseptinä paljon heinää, liikuntaa, kuituista tuoretta, massuhierontaa, rakkautta sekä 10 päivän Ditrim-kuuri. Tänään jo hieroessa tuntui, että mahalaukun loppuosasta oli massaa hiukan poistunut; yläosa oli edelleen täynnä. Toivotaan parasta! Tässä vielä kunnon kuvapläjäys ja lopussa iloisia uutisia poikassuunitelmiin liittyen; mikäli tämä asia kiinnostaa niin luethan vielä alaspäin :)
Julialla ollessaan bapsu keksi leukamerkkauksen salat...
Nyt kuuluu jotain jännää! Rekka peruutti siis :DMustikanvarvut on namia
Hellyyttä pikkupotilaalle

Massuhierontaa myös

Poikassuunnitelmiin siis! Meikäläiseltä löytyy niin kovasti intoa nyt kasvattaa, muttei yhtään kania jolla tämä toteuttaa, joten kiinnostuin naaraan lainaamisesta. Kyselin parilta kasvattajalta ja heti tärppäsikin! Ajatuksena oli lähinnä uutta sukua, estehyppypuoli omasta uroksesta ja samalla kun uutta sukua saadaan, miksei hiukan ulkonäköäkin samaan pakettiin. Tiedossa on siis toivottavasti todella riemunkirjavaa sakkia! Ko. naaras on siis puhdas leijonanharjas, väriltään musta viittakuvio x-kirjava ss. :) Suvussa myös km japanilaista.

Pupu matkaa meille todella kaukaa, Taivalkoskelta saakka. Haemme sen siis sunnuntaina Janin kanssa Tampereelta. Ensin neitokainen saa rauhassa kotiutua meille ja teen sen kanssa tuttavuutta, sitten päätän kummalla uroksella sen astutan (Kaneli tai Keijo), lähinnä luonteeseen perustuen. Kaneli on todella innokas ja energinen, rohkea, touhukas kani. Toisaalta myös hiukan itsepäinen. Keijo puolestaan on todella ihana mussukka, rauhallinen ja rento joka ei turhia stressaa. Tässä vielä pari kuvaa tyttösestä, hän on kyllä aikamoinen, ihana karvakasa:

© Jenna Juntunen

© Jenna Juntunen


4 kommenttia:

 1. Voihh, johan on pörröinen kaveri tämä vaimonen! :33 Jännä nähdä millaisia muksuja näistä oikein tulee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, kunnon karvakasa! Toivottavasti poikasten joukkoon ei eksy kuitenkaan ainakaan hirveen isoa määrää samanlaisia karva-otuksia, sopiva määrä tukkaa on jees mutta muuten ajautuisin varmaankin vähän tuunaamaan moista pörrökasaa :D Ei sillä, et pupu pienestä karvatuunauksesta kärsisi, mut niin.. :D

   Poista
 2. Oi teillehän tulee tuo naaras tästä melko läheltä! :) Upea ilmestys!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. aijaa :D Pitkän matkan saa pupu kulkea kyllä. Minä oon samaa mieltä, et hän on varsin upee ilmestys! Kiitos :)

   Poista