tiistai 18. helmikuuta 2014

Ihan pihalla

Tänään käväisin pihalla Keijon, Pöpön ja Veeran kanssa. Jännitti hurjasti Veeran puolesta, että miten huononäköinen kanimamma reagoi, mutta yllätyksekseni se ei reagoinut juuri mitenkään. Aluksi oltiin toki hiukan hämmentyneen oloisia, mutta omistajan rauhoittava juttelu sai pienen pupun rohkaistumaan, ja erityisesti mussuttamaan loistavalla ruokahalulla sulaneen lumen alta paljastuneita herkkuja. Pöpön kanssa sujui ulkoilu aivan tavallisesti, näissä kahdessa huomaa kyllä selkeästi sen eron, että mitä näkökyky kanille merkitsee.

Keijo puolestaan kietoo minua päivä päivältä vain enemmän karvaisten pikku töppöstensä ympärille. Tämä pikkumies on ihan parin viikon sisällä saanut huimasti miehisiä muhkupiirteitä. Ihanat pulleat posket, pusuhuulet ja tähtisilmät. Lisäksi Keijo on varmasti kiltein kani joka minulla on koskaan ollut! Helppo käsitellä ja ei mene omia teitään ulkoillessa vapaana, vaan pysyy uskollisena lähellä. :) Tietenkin joku pieni kipakkuus sen luonteesta puuttuu, mutta kun koko kanila ei ole hernesäkkipupuja täynnä niin yksi rento kani ei haittaa ollenkaan.

Otin myös tehtäväkseni pestä minua pitkään vaivanneen valkoisen (ruskean) hihnan, on liki ällöttävää käyttää tuollaista oikein nuhjuista ja sottaista hihnaa pupujen kanssa :D Lisäilen loppuun vielä kuvat hihnasta ennen ja jälkeen käsittelyn a-la Siiri.


Keijo


Keijo nauttii silityksistä täysin rinnoin, ja tietää miten sitä kerjätään lisää!

Mamman muhkuposki

Vauhtiraitapaita
Kuikelo-Keijo

Mangusti-KeijoTätä söpöläistä tekis mieli vaan rutistaa ja pusuttaa :3Pöpö*Hauks*
*Häyks*Veera


Sisko tekee perässä *häyks*

Hihna jälkeen
Hihna ennen

Loppuun vielä pohtimisen arvoinen kuva. Oma äitini on useat kerrat mankunut, että antaisin Veeran, Pöpön ja Vimpulan heille hoitoon pitkäaikaisesti. Olen kuitenkin aina kieltäytynyt. Miksi? Siksi, että tiedän ongelmat joita erityisesti Veeralla on huonon näkönsä vuoksi, ja toisekseen siksi, että periaatesyistä en ikinä tohtisi luopua vanhasta kanista. Omasta mielestäni vanha kani ansaitsee aina arvoisensa lopun omassa, tutussa kodissaan, ilman turhaa stressaamista. Tämän on vähin mitä voin rakkailleni tarjota.4 kommenttia:

 1. Hienot kuvat! keijosta näkee kyllä kasvua siitä ku se siulle tuli:D Tuo "vanha kaniasia" on kyllä justiinsa noi, miullakin wallu(lasketaanks se vanhaks:D) mut kuitenkin, en mie vois kuvitella sitä muille ku tänne meille, antaa elää koko elämänsä samassa paikassa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep ja etenkin kun Veera ja Pöpö on omalla kohdalla se lähtö koko kaniharrastukseen, ja varta vasten ne lopetukselta pelastin. En ikinä voisi antaa niitä pois <3 Vanhat puput ovat myös omalla laillaan ihan spesiaaleja, niin ihania ja rauhallisia.

   Poista
 2. Ihana keijo! Maastoutuu ihan luontoonkin ;) ja suloiset vanhat mammat myös, toivotaan heille pitkää ja tervettä vanhuusikää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keijo on kyllä niiiiin <3 Veera ja Pöpö on kans super teräsmammoja, taidan laittaa molemmat jopa pettiin Klaukkalaan :D

   Poista