lauantai 21. tammikuuta 2012

Tulevaisuuden suunnitelmia

Tämän päivän postauksen ajattelin koskevan meidän tulevaisuuden haaveita. :)

1. Esteuraa!

Eli Veeraa ja Pöpöä olen alkanut hypyttämään pikkuhiljaa, omatekosilla esteillä. Erittäin säälittävillä sellasilla, mutta kuitenkin. Olen tilannut nyt sellaisia oikeita esteitä, muutaman viikon sisään pitäisi valmistua :)

Mutta hienosti nämä ovat siis loikkineet jo näin vähällä harjoittelulla, olen ihan yllättynyt! Veera loikkasi jo puolen tunnin harjoittelun jälkeen n.15cm korkeaa estettä, olen ylpeä :) Eihän se paljoa korkeutta ole, mutta pupu on jo vanha ja ei ole koskaan esteisiin törmännyt joten kyllä se omasta mielestäni on jo menestystä :) Toisella harjoittelukerralla Veera loikkasikin jo reilu 20 cm estettä erittäin hienosti. Ja nyt se on oppinut jo pikkuhiljaa sen että ne esteet oikeasti hypätään yli, ei vain kömmitä siitä päältä niin kuin aluksi teki :D

Pöpö puolestaan kieltäytyi ekalla kerralla jyrkästi loikkaamasta, se vain istua nökötti esteen edessä eikä mitään muuta. Toisella kerralla loikkiminen kuitenkin sujui tältäkin pupulta, toinen hyppäsi 15-20cm estettä, ja myös sellaista kahden esteen "rataa"  josta toinen este oli kylläkin matala mutta kuka ei nyt näistä ylpeä olisi, minä kun ajattelin että esteily näiden kanien kanssa jäisi vain haaveeksi. :) Pöpön kanssa ollaan myös käyty epävirallisissa kisoissa, mutta vain yleisönä, tutustumassa lajiin. :)

Vielä kun saisi puput loikkimaan ihan oma-aloitteisesti, nyt vaaditaan vielä hieman pyllystä tuuppaamista ja pientä syötävää palkkana.

Tällä hetkellä meillä onkin jo ohjelmassa ainakin kahdet epäviralliset estekisat. Toiset helmikuun alussa, toiset isommat kisat helsingissä, 11.3. Osallistutaan molemmissa kisoissa aloittelijoiden ja helppoon luokkaan. Tämän lisäksi on suunnitelmissa mennä hypyttämään kaneja tuttavalleni, ja näyttämään miehelleni hänen erästä tiettyä pupuaan, tästä lisää kun luet eteenpäin. :)


Pöpö ekalla hypyttämiskerralla. "Minähän en loiki." Ja este on todella taidokas :D
2. Lauman lisäystä

Toisena haaveena meillä olisi pupupoikanen, jotenkin tuntuu vain että kaksi kania ei riitä, kolme olisi tarpeeksi :) Ja olisi siinä muutkin hyvät puolensa, haaveilen siitä että saisi nimenomaan poikasesta asti kasvattaa pupunsa ihan itse ja seurata toisen kasvua ja kehitystä. Ja tietenkin sekin olisi hyvä, että kun nämä kaikki elukat ikävä kyllä kupsahtaa, ennemmin tai myöhemmin, niin ei jäisi Pöpö tai Veera ihan ypöyksin vaikka yksi laumasta lähtisikin paremmille maille.

Väreiksi meille kelpaisi lähes mikä vaan, kuten roduksikin. Kolmatta mustaa pupua en kuitenkaan halua, voisi käydä tunnistaminen vähän vaikeaksi. Ja olisihan se kivaa saada vähän jotain riemunkirjavaa tähän mustaan poppooseen. :) Tällä hetkellä meillä onkin suunnitteilla ottaa naaraskani ja poikuekin josta tämä ostettaisiin on myös jo päätetty. Poikanen tulisi meille siinä kesällä/alkukesästä. Mikään ei ole kuitenkaan vielä aivan täysin varmaa, itse olisin valmis poikasen ostamaan mutta tuo mies ei ole vielä ihan lämmennyt ajatukselle, vaikka siitä ollaan puhuttukin :) Ehkä saadaan suunnitelmiin selkoa kun pääsen näyttämään poikueen tulevan emän tuolle miehelle, josta jo aiemmin mainitsinkin, ja sitten myöhemmin ne itse poikaset! Kuka nyt pieniä suloisia poikasia voisi vastustaa ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti