perjantai 20. tammikuuta 2012

Blogin aloittelua..

Juu, eli paremman tekemisen puutteessa tekaisin blogin pupuilleni, ja miksei tulevaisuudessa muillekin karvaisille kavereilleni. :3

Tässä nyt esittelyä vähän pupuista:

Kanini ovat rodultaan risteytyskaneja, joissa on mitä luultavammin kääpiöluppaa sekä hermeliiniä. Veera ja Pöpö ovat nimeltään, ja he ovat siskokset. :)

Kanit tulivat minulle syksyllä 2011, ja silloin nämä olivat n. 4,5 vuotiaita, eli eivät mitään lapsosia, eivät vanhuksiakaan. Tällöin Veeraa pidettiin vielä naaraana, Pöpöä uroksena. Luonnollisesti Pöpö oli kastroimaton (mikä ei siis edes olisi ollut mahdollista :D), ja asuivat eri häkeissä. Tämä sukupuoliasia selkisi kuitenkin, kun yhdessä äitini kanssa olin viemässä Pöpöä kastroitavaksi, jolloin lääkäri totesi että teillä on kuulkaas kaksi naarasta. Olin siis ottanut molemmat puput mukaan, koska 100% varmuutta ei kummankaan sukupuolista kuitenkaan ollut. Mun ilmeeni oli kuulemma näkemisen arvoinen, helahdin samalla sekunnilla tulipunaiseksi. :D Että se eläinlääkärireissu jäikin aika lyhyeksi sillä kertaa.

Heti kotona tietenkin piti kokeilla et miten nää sietää toisiaan, ja alku ei ollut ihan ruusuista. Tappeluja ei ollut, mutta puput ignoorasivat toisensa täysin, tyylillä että ei kiinnosta ollenkaan tuo siskoseni. Ajan myötä kuitenkin toisiinsa nämä tutustuivat, ja nykään viettävät lähes kaiken aikansa syömistä ja riehumista lukuunottamatta kuonot vastakkain tai kylki kyljessä makoillen.


Kanien tyypillinen asetelma, kyljikkäin makoilun ohella :)


Luonteeltaan pupuni ovat erittäin uteliaita, vaikkakin sitä arempia. Joskus uteliaisuus vie kuitenkin voiton, ja esimerkiksi lattialla makoillessa, läppärin ääressä, saan naaman täydeltä uteliaan pupun nuuskimista. :) Kanit elävät myös nykyään vapaana lähes 24/7, joskus jos öisin aiheuttavat liikaa mekkalaa niin pääsevät häkkiin tai vaihtoehtoisesti kylpyhuoneeseen.

Pöpö on ehkä hieman pehmoluonteisempi näistä kaneista, oli alusta alkaen helpompi käsiteltävä ja ajan myötä siitä onkin kehittynyt ihana kehräyskone aina hierottaessa :P Pöpö on myös erittäin perso ruoalle, ainoat asiat mitkä eivät kelpaa ovat vihannekset jotka eivät haise millekään, tai haisevat liikaa. Tälle pupulle menee myös mm. tabasco, chilijauhe ja etikka, vaikka näiden oli tarkoitus toimia "karkotteena" kielletyistä pureskelupaikoista. Pöpö ei kuitenkaan ole luonteeltaan se uteliaampi, vaan usein seuraa vain siskoansa vaikkapa silloin kun kyykistyn pupusille juttelemaan. Pöpö on myös toisia kaneja kohtaan oikea unelma; epävirallisissa estekisoissa käydessämme Pöpö putsasi jokaikisen viereen asetetun kanin nassun läpikotaisin!

Veera puolestaan on hieman kovapäisempi yksilö, joka on täysin tietoinen mm. siitä että saako häntä häiritä häkissä ollessa. Vastaus tähän on että ei todellakaan. Vapaana ollessa Veera on Pöpöä uteliaampi, ja ehkä hieman rohkeampikin. Antaa nykyään silitellä aika nätisti, joskus antoi jopa nostaa syliin aika helpolla. Veeralle ei maistu mikä tahansa ruoka, ellei ole nälkäinen ja näe Pöpön syövän sitä ensin. Veeralta löytyy siis hieman enemmän luonnetta kuin Pöpöltä, ja tämän vuoksi molemmissa kaneissa on ne omat puolensa.

Huomenna, tai myöhemmin tänään postausta lisää, tässä vielä selkeämmät kuvat kummastakin pupusesta. :)Veera ulkoilemassa, väriltään hän on musta. :)
Pöpö, hän on väriltään musta x-kirjava. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti