keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Haaste!


1.Minkä rotunen, kuinka korkeeta yksittäisenä ja mitä määrää pystyisi hyppäämään pituudessa unelmakanisi?
- Hassu kysymys :D En niin rotukaneista välitä, mutta yksi mihin olen ihastunut värinä on lutino. Joku isokokoinen, sen värinen esteristeytys :) Tottakai olisi kivaa menestyä pituus,- ja korkeushypyssä, mutta se oikea hyppytyyli merkkaa kuitenkin jatkojalostuksen kannalta enemmän vaikkei hyppisikään korkeita tai pitkiä esteitä

2.Näyttelykani vai estetykki? Miksi?
- Estetykki. Pet-näyttelyt ovat ihan hauskoja, mutta enemmän on tekemisen ja aikaansaamisen tuntua estehyppelemisessä, plus että hyppely on monin verroin halvempaa ja hauskempaa :D


3.Ensimmäinen kanisi kuvan kera
- Veera ja Pöpö

 
4.Onko mielestäsi parempi kanin asustaa tehdashäkissä vai omatekoisessa? Perustele.(Kuva kaniesi/kanisi häkistä) 
- Omatekoisessa on enemmän valinnanvaraa ja niistä saa juuri sellaisen kuin haluaa. Niin kania kuin omistajaakin ajatellen :) En jaksa kuvia tähän laittaa kun kanilaa on blogissa useaan otteeseen jo esitelty, mutta meillä mm. tilaa säästää kun tekee häkit itse sopivan kokoisiksi, kuitenkin niin että kaneilla on paljon tilaa jokaisella käytössään.


5.Kumman perusteella hankkisit kanin ulkonäön vai luonteen?
- Luonteen, ei se ole kivaa vaikka olisi kuinka nätti kani siellä häkissä, jos luonne ei miellytä.


6.Millainen kaninomistaja olet?
- Ainakin hmm... rakastava? :D Olipas hankala kysymys. Ehkä enemmän käytännönläheinen ja "en kaikkea elämää vaaliva", pikkuhiljaa alkaa ymmärtämään kaninpitoa kasvattajankin näkökulmasta.

7.Minkä teet huonosti tai laiminlyöt kokonaan? (kanijutuissa)
- Häkkejä voisin siivota useammin. Eniten tämä näkyy ei-sisäsiistien kanien kanssa tai esim. Puolukan kanssa, joka papanoi niin paljon että parissa päivässä meinaa jo vöyryä laatikosta yli.

8.Minkä teet taas mielelläsi? (kanijutuissa)
- Juttelen kanien kanssa, paijaan niitä, vietän yhteistä aikaa. Ja tietysti kasvatan niitä sekä valokuvaan, ja käyn kisoissa.

9. Onko asiaa jonka toivoisit voivasi tehdä toisin?
- Jos olisi sitä kuningas rahaa, niin vaihtaisin loputkin häkit hyllykköhäkkeihin.

10. Koristeletko jouluisin kanien/kanin häkkiä/asumusta?
- Mitä sitä turhaan koristelemaan, ennemmin tuon kaneille jotakin kivaa syötävää Joulun kunniaksi. :)


11. Aiotko ostaa kaneillesi joululahjat?
- Tuskin ostan, mutta jotain erityistä saavat tietysti.

 12. Aiotko ostaa kaverisi/kavereidesi kanille/kaneille joululahjaa?
- En aio

13.Aiotko uittaa kesällä kaniasi/kanejasi?
- En aio


14.Voisitko koskaan kuvitella luopuvasi kaneistasi/kanistasi?
- Hyi, en ikinä. Onneksi olen hankkinut kanit aikuistumisen kynnyksellä, niin ei ole tullutkaan eteen esim. opiskelua tai omilleen muuttamista, joka estäisi kanien pitämisen.

5 kommenttia:

 1. Sulla on tosi mukava blogi ja taas kiva postaus :) Ne, missä teet esim virikkeitä kaneille virikkeitä on parhaita. Ps. Keijo on ainut luppakorva pupu johon ihastuin tai ylipäätään tykästyin kun nuo lupat ei oikeen oo mun juttu. Et kyllä ikinä arvaa mistä se innostus tuli :-D Vähän tyhmää yhdestä kuvasta, mutta joskus tuli joku kuva jossa keijo oli näyttely pöydällä ja haisteli arvostelijaa ja luki ''olen hellä mies''. Onko varmasti aika tyhmää kuvasta jossa näyttää takapuoltaan, mutta samalla sulin ja nauroin♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista, piristit mun iltaa huomattavasti! :)

   Keijo on kyllä hellä rakastaja - eikä ole mitään väärää tykätä kuvasta, jossa on Keijon peppu. Se kun on vielä aika muhkeakin, hän kun niin kovasti rakastaa pehmopupu-kaveriaan ja lihaksethan siinä kehittyy :P Muutenkin tuo on aina häkin luukulla vastassa, jos pistää naaman Keijon viereen, saa uteliaan pikkupojan heti luokseen haistelemaan, lämmin pikku hengitys ja pupuntuoksu on aika ihana asia :)

   Poista
  2. Kävinpäs vielä katsomassa tuota kuvaa - siinähän se tekee juuri tuota, mistä kerroinkin :D Nuuhkuttelee naamaa ja kutittelee hurmaavilla viiksikarvoillaan. Eihän siitä voi olla hurmaantumatta :)

   Poista
 2. Tosi kiva haaste ja selkeät vastaukset! :)

  VastaaPoista