torstai 5. kesäkuuta 2014

Pikkunaiset ja pari jäbää

Poikaset kasvavat hurrrrjaa vauhtia ja ne täyttivätkin äskettäin 6 viikkoa! Nyt niiltä alkaa löytymään jo kanin piirteitä pumpulipallomaisuuden sijaan. Edelleenkään ei ole aavistustakaan, että kenet jätän kotiin joten taidan jättää kaikki suosiolla kasvamaan jotta voin päättää rauhassa.

Lilleri on alusta alkaen ollut todella rohkea, utelias, määrätietoinen ja "jämäkkä", mutta ihmisen seura sitä ei juurikaan kiinnosta, eikä miellyttämishaluton jääräpää ehkä ole potentiaalisinta estekaniainesta...

Maglo on puolestaan ollut aina mieleeni, joku siinä vaan tuntuu oikealta. :) Oikein jänismäinen, pieni ja vilkas hulivili. Toisaalta pelkään, että jänismäinen luonne korostuisi siinä liikaa (ja onhan Maglo poikueen pieninkin), ja siitä tulisi epävarma sätkyilijä, kuten Puolukka on.

Föögleri on aivan ihana, laiskanpulskea paijauspupu :D Ihmisen luo lyllerretään aina hakemaan paijausta, ja siinä pysytään pisimpään kun muut jo viipottaa menemään. Ehkä käy kuitenkin vähän "hitaalla".

Spugle on puolestaan alusta alkaen ollut aivan kuin siskonsa Lilleri, siitä löytyy lisäksi hiukan Maglon vilkkautta ja jänismäisyyttä, lisäksi ihminen on varsin mukava juttu. Spugle on tällä hetkellä ainoa, joka varmasti jää kotiin. En tiedä, tulenko etsimään sille sijoituskotia joskus, mutta sen saa aika näyttää.

Sigrid's Lilleri Lalleri
Sigrid's Maglo Maggeri
Sigrid's Föögleri Fiegans
Sigrid's Spugle Spöögels
Siihen samaan syssyyn iskin sitten kuvattavaksi myös pari muuta vallan upaa leidiä. Fugu ja Lilla ovat kasvaneet hurjaa vauhtia, ja yhteinen sävelkin löytyy pikkuhiljaa Fugun kanssa. Olen ollut sen kanssa vain ihan liian varovainen, Fugu on sellainen että jos lähestyt sitä yhtään epävarmasti niin se takuulla lähtee kauemmas. Sen sijaan kun vaan reippaasti menee ja paijaa, ei ole ongelmaa. Olen ollut hiukan hölmö, ollessani niin ylivarovainen tämän kanssa...

Lilla ei enää ole ihan niin kuvauksellinen ollessaan tuollaisessa kasvun "välivaiheessa", no okei onhan se söpö pikku rääpäle silti :D Sama luonne on pysynyt, iloinen, rohkea, rauhallinen ja utelias. Ja kun kerran poikaset kuvattiin, niin pitihän antaa myös upealle, hyvin jaksaneelle emolle kunniaa. Seela poseerasikin sitä hienommin, mitä enemmän sitä kehui :)

FuguLilla
Seela


Toissapäivänä käväisin myös äitini luona kylässä moikkaamassa pupuja, sekä siivoamassa niiden asumuksen. Pikkuveljeni oli myös innoissaan, kun toin hänelle kaninvaljaat ja hihnan; nyt hänkin voi käydä pupujen kanssa lenkillä :) Otimme ensin Pöpön ja Vimpulan ulos, Vimpula juoksi innoissaan tietä pitkin kun Pöpö kannettiin sylissä kuvauspaikalle pellonreunaan. Lopuksi kuvasimme vielä Veeraakin pihalla, neiti ei kyllä tykännyt kuvaamisesta sitten alkuunkaan. Tälle kanille se paras paikka on selvästikin omalla alueella, tuttujen kavereiden kanssa.

Pöpö & Vimpula


Veera

9 kommenttia: