keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Pyhtään reissu & hyvästit Escolle

Viime viikonloppuna olin reissussa, kävin Pyhtäällä kaninäyttelyssä ja estekisoissa. Yövyimme Miian ja sen tytön Paulan kanssa Julian luona Porvoossa. Reissu oli kaikenkaikkiaan varsin mukava ja onnistunut. Esteillä ei sujunut mitenkään erityisen hienosti, vaikkakin Vimpula yllätti minut menemällä kv suoran 2 virheellä :) Kaneli sähläili tuttuun tapaansa muutamalla virheellä, ehkä se vielä oppii keskittymään. Sunnuntaina ei meitä oltu siunattu hyvällä kisasäällä, koska pitkin päivää tuli rajuja sadekuuroja. Onneksi kisat saatiin kuitenkin ajoissa kisattua ja pääsimme kotiin.Lauantaina oli myös hieman surullisempaa ohjelmaa.. Olin jo pitkään pohtinut syitä Escon kiukkuiseen käytökseen, jokin vaisto kertoi että sen ei kuulu olla tuollainen, että murisee ja kiukuttelee jatkuvasti kun sitä käsittelee tai lähestyy. Koko homma kärjistyi siihen, että Käpylillä oli hieman ummetusta ja se aikaansai hurjan muutoksen käytöksessä ; Esco hyökkäili kimppuuni silmittömästi, ja vaikutti todella raivostuneelta. Käytös palautui ennalleen ummetuksesta toipuessa mutta tämän perusteella olin päättänyt, että ei sen elämä ole elämisen arvoista. Escoa tuntui jatkuvasti ärsyttävän jokin, ja käsittely oli sille jatkuva stressin aihe. Lopetin Escon lauantaina illalla ja se mitä löysimme sitä avatessa, sai minut todella uskomaan että olin tehnyt oikean päätöksen. Keuhkoissa oli hieman kuoliota/mustelmaa/verenpurkaumaa sekä mustia, koholla olevia pilkkuja. Kuvaa en laita tänne koska se ei ole blogiini soveltuvaa materiaalia, mutta mikäli kiinnostaa niin voin laittaa linkin kuvaan. On tässä jo jonkin aikaa pohdiskeltu mikä olisi kyseessä mutta toistaiseksi ei ole tietoa.

Kotiin tullessani totuus iski päin kasvoja; Esco on nyt oikeasti poissa. Lisäilin heinää sen häkkiin, ja koitin katsella että mitä pieni jänö touhuilee, kunnes muistin että ei sitä enää ole. Kamal ikävä on pientä edelleen :( Escosta en ottanut viimeistä kuvaa, mutta tässä itselleni ehdottomasti tärkeimmät kuvat hänestä:

Pieni poika on nyt paremmilla porkkanamailla, meitä odottamassa. <3

Sitten hieman iloisempiin uutisiin.. Elämän kiertokulkuun kuuluu se, että osa kuolee ja uusia syntyy. Voin sanoa olevani sanoinkuvaamattoman ylpeä, kun ensimmäinen kasvattini oli heti ensimmäisessä näyttelyssään PPK-pöydällä! Valentina Vadelma, tuttavallisemmin Miina, sai pet-näyttelystä huimat 94p! Palkintoja tli PPK5-sijasta, Baby naaraiden paras-tuloksesta sekä kunniamaininta viiden pisteen kohdista. Maija otti upeat kuvat minun pienestä tyttösestä:


Elämä jatkuu eteenpäin, Escosta pääsen yli kun on sen aika. Kuvien katselu tekee pahaa edelleen mutta kyllä tämä tästä.

11 kommenttia:

 1. Otan osaa, mutta kuten sanoit pikkuisesi on nyt paremmassa paikassa :)

  VastaaPoista
 2. Voi ei otan osaa :(

  Ps. Jos haluat niin laittaa siitä kuvan, niin minulla on kiinnostusta nähdä ne keuhkot.
  pps. Oli kiva nähä sut siellä kisoissa!

  VastaaPoista
 3. Osanotot! :/ Mua kiinnostaisi myös se kuva, laitatko sitä linkkiä tänne vai säpöön tms?

  VastaaPoista
 4. EI HERKILLE:

  http://i.imgur.com/grvUv1r.jpg

  Tässä kuva siis Escon keuhkoista. Tuo punainen alue ja pisteet ovat siis epänormaaleita. Olen paljon etsiskellyt tietoa mutta ainoa mitä löytyy on pasteurellan valkoiset rakkulat, mustista ei mitään..

  VastaaPoista
 5. Netistä löyty jotain suuntaa antavaa materiaalia, mutta loppujen lopuks jäi aika surkeaksi nämä löydöt keuhkojen muutoksista.

  http://www.tradekorea.com/sell-leads-detail/S00004283/Experiment%20On%20SWINE.html#.UiisAFLPyuJ
  Kaksi sikaa oli avattu ja toisella ainakin oli mustia pilkkuja keuhkoissa ja niitä arveltiin tulehduksen merkiksi.

  http://albertachickensetc.punbb-hosting.com/viewtopic.php?id=14359
  Tässä myös ihmetelty mustia kohtia keuhkoissa, nämä tosin ovat jo enemmän kohoumien oloisia eikä foorumilla kyselijä saanut ihmettelyynsä kunnon vastausta.

  http://ocw.tufts.edu/data/72/1362314/1368461/1373423_xlarge.jpg
  http://www.pet-informed-veterinary-advice-online.com/images/lung-normal-abnormal.jpg
  Koirilla yleisempi penikkatauti (canine distemper) ilmeisesti aiheuttaa keuhkoihin jälkiä (en ole tästä aivan varma vaan googlen kuvahaku toi nämä tulokseksi kun hain canine distemperiä), mutta kun muuten tarkastelee penikkataudin oireita, en usko että ne sopivat Escoon.

  Kannattaa varmaan asioida eläinlääkärissä kuvan kera jos siellä osaisivat paremmin sanoa.  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia kovasti avusta!

   Itsekin löysin muutamia aiheentynkiä ko. läiskistä keuhkoissa. Ne läiskät olivat Escolla siis ihan koholla. Lueskelin että alahengitysteiden tulehdus ei aina edes oireile näkyvästi. Näiden juttujen yhteydessä oli jotakin Escon keuhkoihin viittaavaa, mutta ei mitään jonka perusteella voisi varmasti päätellä yhtään mitään.

   Poista
 6. Otan osaa<3 tosi kiva blogi ja kivoja kuvia:) käy kirkkaan rumpalit.blogspot.fi ja saa liittyä jos nappaa;)

  VastaaPoista
 7. Kuin pitkä väli lopetuksen ja avauksen välissä? Ja lopetettiinko vuodattamalla veret ulos?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lopetuksen ja avauksen välissä ehkä muutamia minuutteja, max. 10 minuuttia? Vuodatettiin veret kyllä kunnolla.

   Poista
 8. Otan osaa suruusi mutta voisitko linkata kuvan siitä keuhkoista ei haittaa jos et halua

  VastaaPoista