perjantai 22. helmikuuta 2013

Haaste + askartelua

Escon silmä on paranemaan päin, punoitusta ei ole enää paljoa. Kohta onkin aika laittaa taas tippoja.. Tuleepahan oltua paljon pupujen kanssa kun kaikki pitää nyt lääkitä 2 vkon ajan.

Eilen innostuin vähän askartelemaan ja tässä tulos:Huomenna mennään katsomaan meiän vauvapupua, en malttais odottaa <3 Sen jälkeen menen isosiskoni kanssa isälle syömään, isän syntymäpäivän kunniaksi.

Sain Miialta tällaisen haasteen:


1. Kerro 3 parhainta ja 3 huonointa asiaa vuodelta 2012?

Hyvät:

- Kolme uutta, ihanaa pupua <3
- Valmistuin hyvällä todistuksella ja loppuvuodesta sain hyvän, vakituisen työpaikan
- Eka vuosi estehyppyharrastuksen ja pupujen parissa. Paljon uusia, todella tärkeitä ystäviä 

Huonot:

Tähän on vaikea keksiä mitään, oon niin positiivinen ihminen..

- Työelämä ei lähtenyt käyntiin toivotulla tavalla, kun sain työpaikan jossa huomasin etten viihdy ollenkaan.
- Muuta huonoa en keksi, mutta eiköhän se ole vaan hyvä ettei jää pahat asiat mieleen (:

2. Lempivärisi?

- Tykkään kaikenlaisista kirkkaista väreistä. Sisustuksessa suosin lilaa ja hieman pinkkiä/sinistä, neutraalien sävyjen kuten ruskean, mustan ja valkoisen kanssa.
Pukeudun suht. rohkeasti kaikkiin väreihin neonkeltaisesta räikeään pinkkiin ja kokomustaan.


3. Haaveammattisi?


Ammattikoulussa ravintola-alan opettajana. Tarjoilu, kokki tai leipuri-kondiittoripuolella.

4. Tavoitteesi vuodelle 2013?

- Puput pysyy terveenä, etenkin toivoisin että saan pitää Veeran ja Pöpön vielä tämän vuoden. Samaa toivon myös Dupalle.
- Kesällä uusi harjasgekko
- Uusi pupu kotiutuu hyvin ja tulee toimeen Pöpön kanssa
- Saataisiin Janin kanssa lomat samaan aikaan että päästäis ulkomaille
- Estehypyssä menestystä, tietenkin ;)5. Miksi päädyit hankkimaan juuri ne lemmikit joka/joita sinulla on? 

Veera ja Pöpö tuli meille vähän ex tempore. Olin pupusta haaveillut jo reilu vuoden, ja sitten tuli omilleen muuttaessa hyvä sauma pelastaa pupuparat :P Siitä sitten innostuin ja loppua pupuilulle ei näy..

Liskon hankin ihan sen takia että olen aina herpeistä tykännyt ja harjasgekko on hyvä vaihtoehto aloittelevalle harrastajalle, kun on niin helppohoitoinen. Kotilot samasta syystä.

Hamsun hankin ihan sen takia että halusin kokeilla jotakin pikkujyrsijää lemmikkinä, ja hamsu tuntui sopivalta vaihtoehdolta meille :) Sille on mukava laitella terraariota uusiksi, täyteen virikkeitä ja kattoa Dupan touhaamista.

6. Paljonko aikaa suunnilleen käytät päivässä lemmikki(e)si kanssa olemiseen?

      Jokapäiväinen ruokinta vie aikaa illalla n. 10 minuuttia. Päivittäin paijailen pupuja, parvekepuput saa olla enemmän rauhassa kun Veera ja Pöpö ei niin siitä ihmiskontaktista välitä, ja Vimpulakin tykkää olla omissa oloissaan, vaikka todella kesy onkin.

Siivoamisessa meneekin enemmän aikaa, aina kun siivoan niin teen sen perusteellisesti. Pupujen sisähäkissä menee puolisen tuntia, saman verran parvekekanilassa. Hamsun terrassa myös puolisen tuntia, liskon + kotiloiden ja sirkkojen boksit siivoan yhtäaikaa ja niihinkin menee se puoli tunti. Pyrin siivoamaan pupujen tilat 1-2 kertaa viikossa, hamsun, liskon ja kotiloiden asumukset muutaman viikon välein.

Eli päivittäin varmaankin 15 minuutista reilusti yli tuntiin, siivouspäivinä useita tunteja.

7. Mistä lemmikkisi pitää?


Puput tykkää paijauksesta (Paitsi Esco), Veera ja Pöpö on herkkujen perään. Puolukka pusuttelee paljon ja rakastaa huomiota.

Hamsun lempihommaa tuntuu olevan valtavassa purutunnelistossa möyhiminen sekä pähkinöiden etsiminen ympäri terraa.

Lisko innostuu selvästi aina ruoka-aikaan, katsellaan ahnaasti ruokakippoa/sirkkoja :D

8. Mistä lemmikkisi ei(vät) pidä?

Esco ei tykkää paijauksesta, Veera ja Pöpö ei tykkää kiinni ottamisesta. Vimpula raivostuu vieraiden kanien hajuista minussa. Puolukka pelkää kuollakseen hihnaa jalkojen välissä.. Duppa ei tykkää käsittelystä. Lisko varmaankin vihaa eniten pikkuboksissa olemista siivouksen aikana.

9. Harrastatko lemmikki(e)si kanssa jotain? Mitä? 


Estehyppyä aktiivisesti, niiden yhteydessä pet-näyttelyitä. Nyt ei oo ollut kuvausintoa mutta lemmikkien kuvaaminen on todella mieluisa harrastus minulle.

10. Lemmikki(e)si parhaimmat & huonoimmat puolet?


Puput on söpöjä, hellävaraisia, viattomia ja vaan niin ihania. Lisko on vaan söpö, kuten Duppakin, niitä on mukava vain katsella (: Kuten kotiloitakin.

Pupuissa huonoa on sotkeminen ja tuhoaminen, hamsussa öinen mekastaminen ja vaikea käsiteltävyys, liskosta ja kotiloista en keksi mitään huonoa.

11. Lemmikki(e)si suosikki henkilö? Miksi?


Ruoan suhteen ehdottomasti minä, mutta Puolukka varsinkin tykkää Janista todella paljon ja luottaa siihen hyvin. Jos minä menen eteiseen kanien puolelle, Puolukka väistää heti luullessaan että joutuu häkkiin, mutta Jani voi löllöttää sitä pepusta joka ilmansuuntaan eikä pupu väistä senttiäkään :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti