maanantai 6. helmikuuta 2012

Päivittelyä pitkästä aikaa :)

Anteeksi pitkät päivittelytauot, on ollut niin paljon tekemistä meillä.

No ainakin voin kertoa ilouutiset: Pöpö ei olekaan tiineenä ! :) Olin jo hetken valmistautunut vauveleihin mutta ei ole poikasia kuulunut vaikka tiineysaika on ylittynyt jo viikolla joten eiköhän voida huokaista helpotuksesta. :P Kanit elelee ihan normaalia elämäänsä ja mitään  erityistä ei ole tapahtunut sittemmin.

Näistä kuoriutuu kyllä koko ajan vain kivempia piirteitä esiin, ovat oikeasti niin uteliaita tapauksia kuin kuvitella saattaa. Jos todella aikaisin aamulla, ja myöhään illalla istun sohvalla niin saan todistaa aina kunnon ilakointinäytökset. :) Kanit tykkää juosta täysillä toisiaan päin ja väistävät viime hetkellä, tehden samalla kunnon iloloikat. Tällä hetkellä Veera on kuumeisena aktivointilelun kimpussa, ja äsken tais tehdä taas vaihteeksi pari iloloikkaakin. Kunnon pyrähdyksiä ihme ääntelyiden saattamina, äkkipysähdyksiä ja sitten möllötetään minua ihmeissään että "Mitäs tuijotat?". Ei varmasti ole sattumaa että juuri sinä yhtenä iltana sain viestiä facebookin kautta, että kaksi kania olisi kodinvaihtajina. :) Eiväthän nämä mitään sylipullia ole, mutta hyvä niin koska pidemmän päälle en minäkään jaksaisi koko ajan jaloissa pyöriviä kanisiskoksia.

Meillä (taas vaihteeksi) kanikuumeillaan ja pahasti, kesän poikasta ei malteta odottaa sitten yhtään. Nyt pitäisi odottaa emän astutusta, sitten odottaa poikasten syntymistä, poikasten kasvua että voisi sieltä varata jonkun ja vielä että se poikanen pääsisi kotiinkin! Ja siitähän ne ongelmat vasta alkaakin. Pitää vähän sumplia tän majottamisen kanssa, taitaa olla niin että uusi kani tulee aluksi joko makkariin asumaan, tai sitten laitan tähän väliin jonkun kompostiaidan joka pitää kanit tavallaan "lähekkäin" muttei tappeluetäisyydellä jos aluksi ei sujukaan niin hienosti. Poikanen pääsisi muuten kylpyhuoneeseen majoittumaan mutta tarkemmin ajateltuna se ei ole hyvä ajatus koska muuten meidän kotona ei olisi jäljellä enää ollenkaan "ei kenenkään maata", ja sekös vasta tutustuttamista hankaloittaisikin. Uutta tulokasta päästetään myös tietenkin päivittäin jalottelemaan näiden meidän pupujen "reviirille", jotta tottuu tuoksuihin ja että yhdessä pitäessä poikanen tietää myös kaikki turvapaikat jos alkaa isot ja ilkeät mustat puput liikaa kiusaamaan. Toivotaan vaan nyt että kaikki menisi hyvin, ettei tarvitse liikaa hätäillä . :)

Mitäs vielä.. Tein zooplussaan tilauksen ja sieltä on nyt tulossa heinä/salaattipallo, pajupallo jossa jotain nameja sisällä, ja sellainen pajutunneli mitä saa nakerrella. Olikohan siinä vielä sellasta kasvatettavaa ruohoakin, jotain viljasekoitusta jota ennenkin kasvatettiin kaneille, mutta onnistuin homehduttamaan sen multa-alustan joten piti tilata uusi. :D Niin ja onhan meille tulossa poikapupukin hoitoon pariksi viikoksi, sitäkin odotan innolla että minkälainen tapaus sieltä tuleekaan. :) Nyt on eletty siis kaikin puolin tosi aktiivista aikaa tän kaniharrastuksen suhteen, on kisoja, poikashaaveita, ostoksia ja hoitopupuja. Kyllä se vaan on myönnettävä että tämä harrastus vie mennessään ! :) (niin ihmiset kuin rahanikin, heh :D)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti